Badkamerverlichting

pretmetled - Badkamerverlichting

In geen enkele ruimte van jouw woning kun je natuurlijk zonder een vorm van verlichting. Dat geldt ook voor je badkamer, daarvoor heb je natuurlijk ook lampen nodig. Badkamerverlichting is nodig omdat je in de eerste plaats anders natuurlijk niet kunt zien wat je aan het doen bent. Vaak grenzen deze ruimtes niet aan een buitenmuur, waardoor je geen ramen hebt, of er zit slechts een heel klein raampje in. Om toch zicht te hebben op wat je doet, kun je niet zonder badkamerverlichting. Daarbij is het uiteraard zo dat dit de plek in huis is waar jij bezig bent met je persoonlijke verzorging. Het is de ruimte waar jij je scheert, waar jij je wenkbrauwen bijwerkt of je make-up op doet. Daar heb je ook gerichte verlichting voor nodig, zodat je goed kunt zien wat je doet. Je wilt immers voorkomen dat jouw make-up niet netjes zit of dat je een deel van je baard vergeet tijdens het scheren. Goede badkamerverlichting is daarom gewoonweg noodzakelijk. Dit is dus zeker een punt om rekening mee te houden op het moment dat jij je badkamer gaat inrichten, want voor welk soort verlichting kun jij nu het best kiezen?

Badkamerverlichting door middel van inbouwspots

Nu is het zo dat als jij op zoek gaat naar badkamerverlichting, je uit verscheidene opties kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor een plafondlamp of een wandlamp. Veel mensen kiezen hiervoor en dat is eigenlijk jammer, want hier zitten best nadelen aan. Ten eerste heb je hiermee vaak niet heel fel en ook niet heel gericht licht, wat persoonlijke verzorging lastig kan maken. Ten tweede zitten ze slechts op één plek, waardoor vooral dat deel van de ruimte goed verlicht wordt. Een betere optie voor de badkamerverlichting is het om te kiezen voor inbouwspots. Deze hebben als eerste voordeel dat je ze op iedere plek kunt plaatsen en je de gehele badkamer dus gelijkmatig kunt verlichten. Ten tweede zijn ze in dimbare varianten verkrijgbaar, waardoor jij de mogelijkheid hebt om de lichtsterkte aan te passen aan jouw activiteit. Voor het scheren van je benen of je baard of voor het aanbrengen van make-up is het zoals gezegd handig om veel verlichting te hebben en op die momenten kun je de dimknop dus vol open draaien. Met de dimmer heb je ook de mogelijkheid om van de badkamerverlichting een sfeerverlichting te maken, wat ideaal is voor het nemen van een heerlijk ontspannen bad. Spotjes bieden je dus vele mogelijkheden.

Vind de juiste lampen bij PretMetLed.nl

Wil jij voor jouw badkamerverlichting inbouwspots gebruiken, dan is het verstandig om hiervoor naar PretMetLed.nl te gaan. Zij bieden in hun collectie namelijk alles aan wat je nodig hebt op het moment dat je dergelijke verlichting aan wilt gaan leggen. Dan kun je niet alleen denken aan de spotjes zelf, maar ook aan:

  • de Led lampen die je er in moet stoppen
  • de montagedraden
  • de schakelmaterialen
  • de dimmers

Daarnaast vind je bij hen ook een handleiding over de aanleg van inbouwspots, zodat je helemaal zelf met de aanleg aan de slag kunt gaan. Let er bij inbouwspots als badkamerverlichting wel altijd op dat je de juiste variant lamp kiest. Worden de spotjes dicht in de buurt van een waterbron geplaatst, zoals de douche, dan moeten deze waterdicht zijn om kortsluiting te voorkomen. Buiten een straal van 75 centimeter van de waterbron kun je echter voor de gewone varianten spots kiezen. Meer over het gebruik van inbouwspots als badkamerverlichting kun je lezen op de website van PretMetLed.nl en je kunt daar dan ook meteen de juiste producten aanschaffen.

Reageren is niet mogelijk