GESCHIEDENIS

FRED & DOUWE

Door een businesscourse bij Douwe Egberts en haar werk bij Heineken kwam Karin Lindenhovius op een innovatief idee. Een horecazaak waar de kwaliteit van de populairste dranken van ons land, koffie en bier, centraal staan. Een stijlvol grand café waar de gast kan kiezen uit tientallen producten van Nederlands grootste merken, Fred(dy Heineken) en Douwe (Egberts). Broer Frederik Lindenhovius en vriend Sjoerd Holders maakten het uitwerken van dit idee tot hun afstudeerproject voor de Hotelschool in Den Haag.

In 2002 maakte Nederland kennis met het vernieuwende horecaconcept. Toen opende in Doetinchem de eerste Fred & Douwe City lounge haar deuren. Met meer dan twintig heerlijke koffierecepturen en een uitgebreid assortiment van de beste bieren op de tap en op de fles, maakte Fred & Douwe al snel naam. Maar deze specialiteiten vormen slechts een deel van de redenen waarom Fred & Douwe zo gewaardeerd wordt.

Karin, Frederik en Sjoerd waren allen jaren werkzaam in de horeca en maakten daarbij kennis met verschillende soorten gasten. Zo kregen zij een beeld van wat horecabezoekers, jong en oud, wensten en misten. Dit inzicht werd Fred & Douwe. Daarom is Fred & Douwe geen donkerbruin eetcafé. Maar ook geen hippe, trendy eendagsvlieg. Fred & Douwe staat voor stijl en innovatie. Voor kwaliteit en sfeer. Het waarmaken van deze principes, gecombineerd met de vele koffie- en bierspecialiteiten, vormen de sleutel tot een succes dat zich niet beperkt tot Doetinchem. In 2006 opende de tweede Fred & Douwe in het centrum van Deventer. En in 2009 opende de derde Fred & Douwe haar deuren, in Enschede.

Ristorante Gio/ Deeeg in Doetinchem

Het ondernemerstrio opende in 2007 het exclusieve, Italiaanse restaurant Gio Senza Scrupoli. Gelegen in de schaduw van de Catharinakerk, bewijst het interieur van Arjen Coster dat een mix van barok en industrieel een prachtig resultaat kan opleveren. De verse pasta’s en eerlijke en verantwoorde vlees- en visgerechten komen in de stijlvolle ruimte volledig tot hun recht. Met name wanneer u er één van de tientallen, heerlijke, Italiaanse wijnen bij drinkt.

Helaas heeft Ristorante Gio 12 juli 2009 haar deuren gesloten.

Vanaf 17 juli 2009 is aan de Omdraai Deeeg geopend. Bij Deeeg kun je 7 dagen in de week terecht voor pizza’s, pasta’s, lekkere broodjes, huisgemaakte taarten en veel meer lekkers. Op vrijdag en zaterdag serveren we ook lunch en op zondag zijn we vanaf 9 uur open voor ontbijt. Dit alles in een ongedwongen sfeer en zeer goed betaalbaar.

Reageren is niet mogelijk