Je eigen distilleerketel

Heb jij er wel eens over nagedacht om je eigen drank te gaan stoken? Met een distilleerketel kun je dit zelf gewoon thuis doen. Veel mensen kennen dit alleen maar uit de nieuwsberichten, bijvoorbeeld uit Rusland, waar bewoners hun eigen wodka gestookt hebben. Maar ook hier kan dit natuurlijk prima. Het leuke hiervan is dat je op deze manier een drankje kunt maken dat helemaal bij jouw eigen smaakvoorkeuren past en dat helemaal uniek is. Heb je net een distilleerketel gekocht en ga je hier voor het eerst mee aan de slag, dan is het verstandig om een recept te gebruiken, zodat je zeker weet dat je brouwsel zal slagen. Maar heb je eenmaal wat ervaring opgedaan, dan kun je natuurlijk zelf experimenten gaan uitvoeren, bijvoorbeeld door het toevoegen van bepaalde kruiden of vruchten. Zo kun je helemaal je eigen smaakvariant creƫren. Een ander voordeel van het hebben van een eigen distilleerketel is dat je tegen relatieve lage kosten alcoholische drankjes kunt schenken. Iedereen die wel eens een fles drank bij de slijter koopt, weet dat de prijzen hiervoor steeds verder omhoog gaan, grotendeels vanwege de forse accijnzen. Hier heb jij geen last van als je jouw eigen drankjes brouwen gaat.

Welke variant distilleerketel kies jij?

Wat moet je nu weten voordat je een distilleerketel kopen gaat? Het is goed om te weten dat er verschillende modellen bestaan en dat niet ieder model geschikt is voor het maken van iedere soort drank. Zo is het verstandig om als je whisky wilt maken, je een ketel aanschaft die hier speciaal voor gemaakt is. Verschil met andere varianten is dat deze een andere vorm heeft, waardoor de alcoholdamp beter in contact komt met het koper waar de distilleerketel van gemaakt is. Dit zorgt voor een zo zuiver mogelijk resultaat en een smaak van hoge kwaliteit. Wat wel bij alle varianten hetzelfde is, is dat ze gemaakt worden van koper. Dit metaal is sterk en kan goed tegen veel warmte, wat belangrijk is aangezien de temperaturen hoog op zullen lopen. Een ander voordeel van koper is dat het goed geleid. De hele ketel bestaat feitelijk uit vier verschillende delen, namelijk:

  • de stookketel
  • de kolom
  • de bocht
  • de koeler

Wil je zelf drank stoken, dan hoef je niet per se een distilleerketel te kopen, je kunt deze ook zelf maken. Op internet zijn hiervoor verschillende beschrijvingen te vinden. Maar een kant-en-klaar exemplaar aanschaffen is natuurlijk wel zo gemakkelijk.

Drankstoken.nl biedt goede kwaliteit

Om lekkere drankjes te kunnen maken, is het natuurlijk van belang dat je met materialen van een hoge kwaliteit werkt. Als je zeker wilt zijn dat je een distilleerketel koopt van een hoge kwaliteit, dan moet je kiezen voor een van de exemplaren van Drankstoken.nl. Zij bieden een ruime keus op dit gebied, zowel wat betreft verschillende modellen als verschillende formaten. Hierbij is het zo dat zij alleen de beste kwaliteit ketels verkopen en dan ook nog eens altijd tegen de scherpste prijzen! Dat maakt dit tot een uitstekende zaak om je aankoop te doen. Koop je een distilleerketel, dan is het verstandig om hier ook meteen de nodige accessoires bij aan te schaffen. Waar je eigenlijk gewoon niet zonder kunt, zijn een alcoholmeter, koperen reinigingsdoekjes en turbogist. Zorg er daarom zeker voor dat je deze ook koopt, anders kun je nog niet aan de slag gaan met je eigen drankjes stoken. Zou jij dus graag je eigen unieke alcoholische drank willen brouwen? Dan is Drankstoken.nl dus het adres om je distilleerketel en andere benodigdheden bij aan te schaffen!

Reageren is niet mogelijk