Kies uit een grote lijst van verschillende wokrecepten

Vind jij het leuk om te koken en wil je graag weer eens iets nieuws uitproberen? Kijk dan eens op de website van Mai Ting waar je allerlei wokrecepten kunt vinden. Wanneer je het gewend bent om altijd een Nederlandse pot op tafel te zetten, dan gaat hiermee een wereld voor je open. In het oosten, waar de wokrecepten vandaan komen, gebruiken ze namelijk hele andere smaakpaletten dan wij gewend zijn. Maar het is het zeker waard om het uit te proberen. Wokrecepten kun je op allerlei manieren ook zelf samenstellen en je vindt ze in verschillende soorten op de website van Tai Ming.

  • Vegetarische recepten
  • Thaise recepten
  • Japanse recepten
  • Chinese recepten

Het lijkt misschien alsof de Thaise, Japanse en Chinese keuken erg veel op elkaar lijken, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Met name in de smaken die zij aan hun gerechten toevoegen merk je dit. Het klopt echter wel dat ze dezelfde kookstijl hebben. Het hebben van een wok is onmisbaar in hun keuken, want dit is hoe zij bijna al hun overheerlijke recepten klaarmaken. Het is een makkelijke en ook erg veilige manier om eten te bereiden. Door het hoge vuur waarop je kookt, ben je ook nog eens een stuk sneller klaar. De groenten en vlees, vis of vegetarische versie die je gebruikt zijn ook snel gaar. Let er uiteraard wel altijd op dat het goed gaar is. Je wilt niet ziek worden van het eten!

Gebruik mie in je wokrecepten

Misschien dat jij de naam Tai Ming wel eens voorbij hebt zien komen. Het is namelijk een miesoort die in allerlei soorten wokrecepten gebruikt kan worden. Het samenstellen van een wokrecept is eigenlijk heel eenvoudig. Je kiest voldoende groenten uit, zorgt voor wat goede proteïnes, een goede wokolie met een lekkere smaak en je koolhydraten, oftewel rijst, noedels of mie. De mie van Tai Ming is een heerlijke toevoeging aan je maaltijd. De mie is erg dun, maar balanceert de smaken van de andere onderdelen van het gerecht. Zo wordt de wokolie er erg goed door opgenomen en dit maakt de smaaksensatie erg goed. Wist je daarnaast dat mie slechts een paar minuten in kokend water gestopt hoeft te worden voordat het al gaar is. Breng dus een grote pan met water aan de kook en je dompelt hier de mie ongeveer vier minuten in onder. Doe het absoluut niet te lang, want dan is de mie erg slap en klef en dat wil je niet.

Ga aan de slag met de wokrecepten

Heb jij nog nooit met een wok gewerkt en is mie helemaal nieuw voor je? Kies dan eenvoudig een van de wokrecepten op de website uit en ga hiermee aan de slag. Het volgen van een recept zal het makkelijker voor je maken om de verschillende stappen te volgen en zo een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Ieder recept heeft een aantal mooie en duidelijke afbeeldingen en natuurlijk staat er tekst en uitleg bij waarin je precies kunt lezen wat je nu precies moet doen. Op de website vind je niet alleen wokrecepten, maar kun je ook terecht in de webshop waar je de verschillende miesoorten van taiming.nl kunt vinden. Neem hier dus eens een kijkje voor welke jij graag een keer uit wilt proberen. Wanneer je deze hebt ontvangen, kun je de andere benodigdheden eenvoudig in de supermarkt halen en ermee aan de slag gaan in je keuken. We zullen je beloven dat het bijna niet kan mislukken. Laat het alleen niet aanbranden! Blijf dus altijd dicht in de buurt van de pan het in de gaten te kunnen houden.

Reageren is niet mogelijk